Prolotherapie

Instructies Na Injectietherapie

Prolotherapie/ Ozon / Hyaluronzuur / Platelet Rich Plasma (PRP)

U heeft een behandeling gekregen. Het kan zijn dat u twee tot drie dagen na de behandeling last heeft van een beurs gevoel en in een enkel geval zelfs verergerde pijn van het behandelde gebied. Het is mogelijk dat het gebied iets gezwollen is in deze periode, met name gewrichten zoals vingers, polsen, enkels en knieën. Deze zwelling neemt vaak in de loop van een paar dagen af. U kunt PARACETAMOL of door ons voorgeschreven medicijnen innemen om de pijn te dempen of beter te slapen.

Gebruik GEEN ontstekingsremmende medicatie zoals ibuprofen, diclofenac, naproxen, arthrotec, celebrex, aleve, … gedurende de behandelperiode. Deze medicijnen zullen het effect van de behandeling verminderen. Als u twijfels heeft of uw medicatie invloed heeft op het genezingsproces, vraag het vooraf.

Corticosteroid injectie:

U heeft een ontstekingsremmende injectie gekregen. Het gebruikte medicijn is bedoeld om overmatige ontsteking gedurende te dempen om zodoende te zorgen voor klachtenvermindering op korte (en soms lange) termijn. Het kan zijn dat u twee dagen na de injectie wat last heeft van het aangedane lichaamsdeel. Het ontstekingsremmende medicijn komt langzaam vrij en heeft zijn werking vanaf 1 a 2 dagen na de injectie tot 6 weken na de injectie. U kunt om deze eerste dag te overbruggen , of voor verergeringen van de pijn tijdens de behandeling paracetamol of WEL ontstekingsremmende medicijnen zoals ibuprofen, diclofenac, naproxen,… of andere voorgeschreven medicatie gebruiken.

Contacteer ons als u een van de volgende symptomen ontwikkelt. De onderstaande klachten zijn zeer zeldzaam. In het weekend of buiten kantooruren kunt u het best direct de huisartspost bellen. Of u kunt ons bereiken op 06-15305470 enkel in Noodgevallen!

  1. Warm gevoel van het behandelde gebied GEPAARD met een verhoogde lichaamstemperatuur of koorts.
  2. Meer zwelling en napijn dan u had verwacht
  3. Kortademigheid, jeuk, bulten.
  4. Andere onverwachte bijwerkingen.

Suggesties om optimaal te herstellen na de behandeling.

  1. Hervat lichte activiteit zoals wandelen, fietsen of zwemmen, voor de eerste 3 dagen na de behandeling. Dit helpt vaak om de pijn wat af te nemen en is goed voor de algehele bloedsomloop.
  2. Na 4 dagen kunnen sportactiviteiten worden hervat, echter niet op volle kracht of oude niveau. Voor patiënten met fysieke arbeid; in de realiteit verandert er vaak niet veel aan het werkpatroon (door noodzaak) en ik zie hier weinig problemen mee. Als er activiteiten zijn die de klacht erg uitlokken, probeer dat te vermijden. Deze regel geldt ook voor sporters.
  3. Voeding speelt een belangrijke rol in optimaal herstel. Zorg voor veel eiwitten in het dieet: vlees, kip, vis, eieren, zuivelproducten, bonen, … Eiwitten zijn de bouwstenen van het lichaam en bij wondgenezing of blessureherstel heb je liever een overschot dan een tekort.

About the Author :

Leave a Comment

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH