TESTIMONIAL: Chronische Tennisellebogen Bij Wijkverpleegkundige

INGESTUURD DOOR EEN PATIËNT:

CASUS : Petra , 49 jaar woonachtig in Alphen aan den Rijn werkt in de wijkverpleging

KLACHTEN :  Tendinitis aan beide ellebogen( ook wel tennisellebogen genoemd) en in later stadium ontstoken gewricht re-elleboog.

Hoge spier tonus beide armen , bovenrug  en nek, waardoor heel veel pijn gedurende 24 uur en beperkingen in het dagelijks functioneren.  Pijnscore volgens NRS score  vooral de laatste 2 maanden (voor de behandeling bij dr Mulder) 9 soms 10

OORZAAK: Fysieke overbelasting en stress.

BEHANDELING VOORDAT IK DR MULDER BEZOCHT : Gedurende een jaar verschillende behandelingen gehad met tussen pozen van ziektewet in/uit:  Fysiotherapie , nekmassage, manipulatie , shockwave therapie en dry needling. Dragen van braces, taping.

Medicijn gebruik  : Eerst 1 maand 3x dgs ibuprofen 600 mg in combinatie met 4x dgs paracetamol 1 gr. Daarna 1 maand 3 x dgs diclofenac 50 mg ook in combintie met paracetamol 1 gr en voor de nacht tramadol 50 mg. Dit alles had helaas GEEN effect. Ik ervaarde doorbraak-pijn ondanks de medicatie. De huisarts heeft 2 maal een injectie met corticosteroiden gegeven dit was even afdoende maar de klachten kwamen weer terug. Na ongeveer 2 maanden.

Ik was radeloos en zocht veel op internet , totdat ik een filmpje ontdekte van Dr Mulder. Na telefonisch contact kon ik al na 2 dagen al terecht.  De oorzaak kwam voornamelijk uit mijn nek. Door de hoge spiertonus en vastzittende gewrichten wordt de bloeddoorstroming naar (in mijn geval mijn armen) dusdanig beperkt dat er oa triggerpoints ontstaan en ontstekingen en verstijvingen .

De diagnose die ik kreeg wist ik al maar de prognose was even slikken…want het kon heel lang duren . IK WIST OOK DAT IK VEEL TE LANG DOOR WAS GEGAAN. Dr Mulder is aan de slag gegaan met prolotherapie en manipulatie van mijn nek wervels en bovenste rug wervels. En doormiddel van een massage /klop apparaat werden mijn triggerpoints gemasseerd . Gedurende 3 maanden bezocht ik wekelijks de kliniek. Na 2 maanden was er een lichte vooruitgang, maar ik had nog veel pijn. Dr Mulder is toen overgegaan naar Neuraal Therapie en dit sloeg veel meer aan bij mij . Na 3 maanden ben ik de bezoeken gaan afbouwen en ik bezoek de kliniek nu nog 1  x per maand. Ik zit nu op pijn score 4 maar er zijn ook dagen dat ik al op 3 zit!!! Ook is het van belang dat je naar je lichaam en geest leert luisteren. Ik ben meer gaan bewegen ( sporten ) En vitamines gaan gebruiken en mineralen > Magnesium, hoge dosering vit C en ik gebruik vit D . een gezond eetpatroon en goede nachtrust werken mee aan je genezing. Tijdens de behandelingen moet je echt volhouden en de moed niet opgeven! Op de dag dat ik de behandeling krijg neem ik een rustdag.

Wat ik nu weer KAN 😉 en maanden niet meer kon of nauwelijks kon:  Een kopje op de tafel zetten, iets uit een keukenkastje pakken , de vuilnisbak legen , mijn haar kammen , mijn billen afvegen, in een flesje knijpen, de auto van de handrem halen. Mijn arm strekken, normaal slapen, een deur open duwen , mijn sokken en spijkerbroek uitdoen , scooter rijden

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH