FAQ

In principe is het eerste consult bedoeld om u goed te onderzoeken, een diagnose te stellen en de behandelmogelijkheden te bespreken. Indien u daarmee instemt kunnen we de behandelafspraken inplannen.

In acute gevallen proberen we u meteen te helpen.

Diverse specialisten doen diverse stukjes. Er is geen ziekenhuis in Nederland die alles gebundeld tot een samenhangend geheel. Onze gespecialiseerde protocollen worden niet als geheel toegepast.

Er is geen specialisme in een ziekenhuis die alles bundelt zoals wij dat doen.

Onze routines bestaan uit stukjes van diverse specialismen (neurologie, orthopedie, revalidatie, reumatologie). Ze kennen vaak onderdelen ervan maar blijven bij hun eigen vakgebied. We verwachten dat er meer vakoverschrijdend gedacht gaat worden door huisartsen en specialisten. Hierdoor zijn dit nog geen standaardbehandeling in Nederland. Dus een orthopedisch chirurg blijft opereren, een revalidatiearts blijft revalideren, fysiotherapeut blijft oefenen, een neuroloog blijft patiënten voor de neurochirurg uitzoeken en de huisarts blijft het met pijnstillers en ontstekingsremmers proberen. Zo blijven er veel mensen in het grijze gebied hangen tussen deze specialisten in.
Neen, absoluut niet!

Alle behandelingen die wij toepassen zijn wetenschappelijk onderbouwd c.q. evidence-based, veilig en effectief. Zoals eerder beschreven worden delen ervan al in ziekenhuizen toegepast. Wij hebben al deze behandelingen samengebracht in een effectief protocol en ons daar volledig op toegelegd. Wij proberen steeds recente studies aan te halen die onze behandelingen hebben onderzocht.

Iedere medische behandeling brengt een risico met zich mee. Iedere injectie kan in principe risico geven echter met professionele voorzorg en professioneel handelen is de kans erg klein.

Sommige behandelingen kunnen als pijnlijk ervaren worden maar veel gevallen valt dit reuze mee. Bij grote injecties wordt vooraf verdoving gebruikt zodat de pijn wordt voorkomen.

Ja, wij zijn allen BIG geregistreerd, lid van een beroepsgroep en erkend bij de verzekeraars.

BIG nummer: 49919529101
AGB-code: 84102353 , Praktijk: 84057344

Lid van Vereniging Artsen Orthopedische Geneeskunde

Dit is geen standaardzorg dus vergoeding zijn uit het aanvullend pakket van de verzekering. Bedragen geclaimd bij uw aanvullende verzekering gaan niet van uw eigen bijdrage af. U betaalt ons per visite en de vergoeding dient u zelf te verhalen bij uw verzekeraar.

De kosten zijn zeer afhankelijk van de behandeling.

Betaalmogelijkheden zijn: contant, pinnen , ter plekke mobiel overschrijven.

Een goed geïnformeerde patiënt weet wat hij van ons kan verwachten en wat wij van de patiënt verwachten om een zo goed mogelijk en blijvend resultaat te behalen. Lezingen worden regelmatig gehouden, u bent van harte welkom, neem uw familie of vrienden mee, zorgt u voor het gebak?
Op beide locaties kunnen wij u zien en behandelen. Behandelingen met bloedwerk zoals PRP doen we alleen in Dordrecht. De lezing wordt enkel in Dordrecht gegeven.
Lees onze site, bekijk onze videoblog, bezoek onze lezing waar u met al uw vragen terecht kunt of maak een afspraak voor een consult waarin we kunnen bepalen of u kandidaat bent voor behandeling.
Injecties bij de huisarts en specialist beperken zich meestal tot de corticosteroïden injecties. Dit is voor een aantal aandoeningen een adequate behandeling echter voor een groot aantal aandoeningen zijn modernere injectiebehandelingen beschikbaar.
Wij passen manipulaties toe aan het bekken en de wervelkolom zoals de chiropractie en manuele therapie doet met het doel pijnlijk geblokkeerde gewrichten te mobiliseren. Bekkengewrichten of wervels kunnen ook te los zitten (instabiliteit) waardoor ze steeds weer blokkeren en er weer opnieuw een manipulatie vragen. Dit zijn de mensen die soms eindeloos lang naar de chiropractor gaan zonder permanente oplossing. Deze patiĂ«nten hebben geen mobilisatie nodig maar stabilisatie door middel van injectietherapie gericht op de (te slappe) ligamenten die het bekken en de wervels op z’n plaats moeten houden. Deze instabiliteit moet op tijd ontdekt en erkend worden om langdurige behandeling bij chiropractor of manueeltherapeut te voorkomen.

Bij hernia’s word bij de chiropractor en manueel therapeut nog te veelvuldig met een rotatiebeweging “gekraakt” met kans op verergering van de uitstulping. Wij passen hier veilige correcties toe zonder kans de hernia te vergroten. Daarnaast wordt de hernia nog behandeld met decompressietherapie en injectietherapie.

Kortom wij gaan verder dan waar het bij de chiropractor en manueel therapeut ophoudt.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH