Onze Pati√ęnten Aan Het Woord

Dr. Robert Mol, huisarts
Kniepijn door Meniscusprobleem

INGESTUURD DOOR ONZE PATI√čNT/COLLEGA DR. ROBERT MOL

Ondanks 63 jaar oud nog actief voetballer en huisarts van beroep.
Maanden lang rond gelopen met een vervelende pijn aan de binnenzijde van mijn linker knie.
Bezoeken gebracht aan fysiotherapeut, sportarts, haptonoom, alle zonder resultaat. Hierna huisarts, die MRI-scan liet maken met als resultaat forse scheur in de meniscus ter hoogte van de pijn. Op bezoek bij orthopeed, die operatie voorstelde met boodschap: ‚Äúik weet niet of u van de pijn af komt‚Ķ.‚ÄĚ
Via via terecht gekomen bij Björn Mulder. Vond het zijn gedachtegang best wel logisch. In een periode van ongeveer acht weken met 5 glucose injecties behandeld, daarna met verbazing: géén pijn meer en een maand later weer actief kunnen voetballen. U kunt hier met een gerust hart naar toe gaan. Gewoon top! En fijne empathische service!

Dr. Robert Mol, huisarts

Esther
Bekkeninstabiliteit

Sinds mijn 13e heb ik een matige scoliose.
Na een onschuldige val in de sneeuw van 2019 volgde een verkeerde behandeling door een
fysiotherapeut en na ontelbare behandelingen door de chiropractor en de diagnose fibromyalgie door
een revalidatiearts eindigde ik uiteindelijk in augustus 2020 bij Bjorn Mulder in Dordrecht. Het reguliere
medische circuit stelde niets meer voor me te kunnen doen, ik moest het maar accepteren. Mijn actieve
leven was inmiddels tot stilstand gekomen en mijn wereld was niet groter meer dan het bankstel en bed.
Bjorn was de eerste arts die bevestigde dat instabiliteit van het bekken wel degelijk bestaat en mijn
klachten serieus nam. Hij legde uit wat prolotherapie voor mij zou kunnen betekenen. Eerlijkheid gebied
te erkennen dat ik sceptisch was maar de afweging maakte dat de risico’s op bijwerkingen gering waren
en ik weinig alternatieven had.
De injecties zelf vond ik goed te verdragen. Na 6 weken merkte ik dat mijn bekken stabieler werd en na 9
weken kon ik zonder bekkenband verder. Nadat het bekken onder controle was is Bjorn met de
behandeling van de wervels begonnen en daar zijn we tot op vandaag nog mee bezig. Ging dit traject
voor mij zonder slag of stoot? Nee, de spieren in mijn lichaam reageerden nogal hevig op alle
aanpassingen en het gepieker over mijn eigen gezondheid hielp ook niet echt. Met de wetenschap van
vandaag zou ik echter de keuze opnieuw maken om dit intensieve traject aan te gaan.
Bjorn bedank ik niet alleen voor zijn deskundigheid als arts maar ook voor zijn geduld, empathisch
vermogen en vertrouwen in een goede afloop als ik dat kwijt was!!

Fenny
Knieklachten

Beste dokter Mulder,

Hierbij wil ik u laten weten dat de pijn in mijn knie echt tot het verleden behoort.
Ik kan u niet vertellen hoe dankbaar ik ben.
Na meer dan een jaar verschillende orthopeden te hebben bezocht en fysiotherapie en maneel therapie te hebben gevolgd
waarbij corticostero√Įde injecties werden voorgesteld, maar die ik bij nader inzien niet heb genomen, heb ik tenslotte toch het advies van mijn collega ten harte genomen en u bezocht in Rotterdam.
Tot de dag van vandaag is dat het beste advies wat ik ooit heb kunnen ontvangen.
Ik ben purser, vlieg voor mijn beroep en na de eerste behandeling bij u dr Mulder, was ik alweer in staat hele einden over het vliegveld te lopen.
Ik zou iedereen u aan willen raden.
Nogmaals heel hartelijk dank voor de behandeling. Mijn enige wens zou zijn dat uw praktijk zich wat dichter bij Almere zou bevinden.
Tevens wil ik u bedanken voor het oprecht luisteren naar de klacht.
Ik vond het een hele aangename ontmoeting.
Verder moet ik u de groeten doen van mijn collega Veronique ter Laak, zij vliegt en werkt  op de IC in het UMC en kent u persoonlijk. Ook zij bevestigde mijn bevinding u te betitelen als een bijzonder mensen mens.
Nogmaals mijn dank is groot.
Bij evt andere beginnende gewrichtsklachten richt ik mij meteen tot u.
Met vriendelijke groet,
Fenny Bloemink
Onno
Rugklachten

Ik ben in contact gekomen met de praktijk van de familie Mulder vanwege onze dochter. Zij was februari jl na een val met wintersport op haar stuitje was gevallen en ik was op zoek naar een effectieve behandelmethode voor haar omdat ik begreep dat stuitjes maar lastig helen. Toen ik zag wat zijn behandelmethode was (Prolotherapie) werd ik ook nieuwsgierig of hij voor mij wat kon betekenen. Ik kamp(te) immers al een half jaar met niet alleen rugklachten maar allerlei bijkomende klachten zoals een naar vervelend gevoel tussen de schouderbladen, een rare pijn aan de zijkant van mijn heup en een  gevoel in kont en bovenbenen alsof je de hele dag trappen hebt gelopen dwz soort oververmoeidheid. Bizarre was dat deze klachten niet speelden bij ’s morgens opstaan maar zich vooral ontwikkelden gedurende de dag. Een algeheel gevoel dat er iets vreselijks in je lijf gebeurt maar je kan er de vinger niet opleggen wat er aan de hand is want er gebeurt  opeens van alles wat je nog nooit had gehad/gevoeld. Bijkomende narigheid was het niet langer kunnen verdragen van de rand van ondergoed/broek rond het middel (ontstoken bekkenrand zo blijkt daarover later meer). Mijn traject begon in december 2019 met  fysio (effectief en stond zo weer recht pijnvrij) maar…  de ellende van spierverrekeningen in de rug bleef maar terugkomen en de bovengenoemde klachten kwamen hier langzaam bij. Wat fantastisch hielp was het loskneden van de weke rugdelen boven het bekken door een nieuwe fysio die het vergeleek met een pot stroop waar ook voor geldt dat als je daar niet in roert (oftewel je lijf goed bewegen) deze ook keihard wordt. Dat verharden bleek een proces wat al jaren aan de gang was. Deze fysio hielp me ook van bewegingsangst af met de juiste oefeningen.

 

Er bleef echter nog steeds een knagend gevoel dat het fout zat in mijn lijf dus na de behandeling van mijn dochter was Bjorn zo aardig ook mij direct ff te bekijken en de diagnose bleek opeens vrij simpel. Het algehele lijf had te kampen met bekkenscheefstand/verdraaiing en in de rug stonden ook een paar wervels niet zoals het hoort. Daar bovenop de analyse dat mijn pezen rond mijn bekkenrand als het ware na alle jaren met paar keer per jaar door mijn rug gaan verrekt waren zoals je een enkel verzwikt en nooit goed waren geheeld. De eerdere diagnoses van de fysio’s die ik had gezien over het vreselijke (echt soms ondraaglijke) gevoel van bovenrand onder(broek) was psychisch (stress) en fantoompijn (signalen die in de hersens aankomen maar die niet door iets slechts worden veroorzaakt). Bjorns analyse was simpel: wat een onzin was er toch verteld door de fysio’s à de hele bovenste bekkenrand was hartstikke ontstoken dus een zuiver fysiek probleem. Prolotherapie de methode om dit te verhelpen. En dat klopt dus ook: ben zo goed als weer de oude na 5 behandelingen maar zag al na twee behandelingen een gigantische vooruitgang.

 

Eigenlijk de kern van het hele verhaal: pezen (verbinding tussen bot en spieren) kennen een slechte doorbloeding waardoor wat moet helen niet of slechts heeeel langzaaam kan helen. Prolotherapie blijkt het (nog veel te onbekende) wondermiddel om dat wel voor elkaar te krijgen want vrijwel direct ging ik met sprongen vooruit vwb de klachten rond de bekkenrand. Ik kan het eigenlijk wel van de daken schreeuwen: ga naar deze praktijk want hier begrijpen ze ten minste wat er scheelt en zien ze het hele plaatje (fysio’s kunnen wel wat betekenen maar geen van hen heeft ooit de scheefstanden echt begrepen noch eerst alles met chiropractie (zachtjes/pijnloos op de juiste plek duwen van bekken en schijven) verholpen) maar belangrijker bij Mulder verhelpen ze ook het onderliggende probleem in plaats van alleen het wegnemen van de gevolgen. De gedachte is dat de behandelingen met prikjes (prima te doen en geloof me die heb je veel liever dan rugpijn) de pezen kunnen herstellen. Niet twijfelen maar doen !

 

PS Heb trouwens ook nog steunzolen aangemeten gekregen in dit traject sinds december. Deze heb ik op aanraden van Bjorn al na het eerste bezoek in de vuilnisbak gegooid / bleek volkomen overbodig / zelfs slecht !

Wendy
Stuitpijn
3 jaar geleden kreeg ik last van mijn stuitje na het sporten. Dit is eigenlijk nooit meer overgegaan.
Diverse soorten fysiotherapie gehad, regulier en bekkenfysiotherapie, cortisone injecties, niets hielp. Er is zelf over gesproken om het stuitje te laten verwijderen.
Na lang googlen terecht gekomen bij Dr. Mulder. Op zijn site stond een heel duidelijk filmpje over stuitklachten en wat hij daar mee zou kunnen.
Vooraf was hij gewoon heel duidelijk over de verwachtingen en het verloop, het gaat een lang proces worden maar de resultaten zijn er ook naar.
Dat klopte inderdaad, ben meer dan een jaar onder behandeling geweest. Soms voelde je na elke behandeling gelijk verbetering, soms zat er een periode tussen dat het leek te stabiliseren. Zelf wil je dan de handdoek al in de ring gooien, maar Bjorn bleef altijd het einddoel voor ogen te houden.
Blij dat ik heb doorgezet. Kan weer pijnvrij zitten, fietsen, alles eigenlijk.
Kan het iedereen aanraden die al zo lang met klachten lopen, ook die al minder lang met klachten lopen, het stuitje is gewoon een lastig geval.
Dennis
Rugklachten en Hernia

na 10 maanden in de ziektewet te hebben gezeten door een lage rug hernia..en niet geopereerd kon worden volgens de neurochirurg, kan ik weer beginnen met werken na 3 keer een behandeling te hebben gehad bij dokter mulder…
björn dank je wel!!

Cynthia
Rug- en Bekkenklachten

Ik weet niet hoe hard ik mensen kan adviseren naar Dokter (Björn) Mulder te gaan als je jarenlang pijnklachten hebt en de tig loketten niets hebben opgeleverd. Prolotherapie heeft mij mijn leven weer teruggegeven. Ik ben weer mens en 100% pijnvrij. Ik ben Björn en zijn geweldige team eeuwig dankbaar!

Caroline
Nek- en Rugklachten en POTS

Bekwaam, oplossingsgericht

Twee jaar geleden meldde ik mezelf bij dokter Mulder. Behoorlijk wanhopig omdat de behandeling door de cardioloog voor mijn aandoening POTS geen soelaas bood. Ik verslechterde met de tijd, kreeg toenemend neurologische klachten, brainfog, gevoelens van desori√ęntatie en extreme vermoeidheid. Mijn leven stopte langzaam. Ik had steeds meer moeite om mijn werk vol te houden, en thuis zat ik hele dagen op de bank, of sliep. Bewegen was behoorlijk problematisch geworden, hierop volgde duizeligheid en verwardheid. Daarnaast had ik co√∂rdinatieproblemen bij het lopen vanwege een instabiele rug en had ik al een heel revalidatietraject achter de rug i.v.m. bekkeninstabiliteit, drie hernia’s en een operatie. Er is een link tussen hypermobiliteit en bekken instabiliteit/hernia’s, maar ook met POTS.

Ik besloot het heft in eigen hand te nemen en mijn eigen pad te volgen. Prolotherapie injecties in mijn nek en rug en het volgen van een strikt plantaardig dieet (Medical Medium). Nu na twee jaar, na vele prolotherapie sessies en gedisciplineerd vast houden aan mijn dieet kan ik eindelijk zeggen dat ik mijn leven terug heb! De POTS klachten zijn aanzienlijk verminderd, ik kan weer staan, bewegen, lopen, dansen en ik heb weer dromen. Ik voel geen wervels meer verschuiven in mijn nek en onderrug. De co√∂rdinatieproblemen zijn verdwenen, ik ben geen ‘rugpijn’ pati√ęnt meer en functioneer nu op ongeveer 85%. Wie weet dat ik Pots nog 100% onder controle krijg, maar het resultaat wat ik behaald heb is voldoende om weer volwaardig te leven. Voor wie meer wil lezen over deze niet conventionele aanpak van POTS. Ik heb een blog hierover geschreven.

https://alwayskeephopeforhealing.blogspot.com/

Lieve Bjorn en Claudia, mijn dank is groot. Dank voor jullie luisterend oor, inzet en goede en vriendelijke zorg. Keep up the good work!

Claudia
Voetklachten en Energietekort

Bekwaam, oplossingsgericht: waar anderen opgeven wordt hier gekeken naar
re√ęle oplossingen. Vriendelijk en laagdrempelig.
De moeite waard om heen te gaan voor advies, behandeling en vitaminen
ondersteuning.
Aanrader!

Joan
Rug- en Schouderklachten

Door de hele aangename, kwalitatieve behandeling in korte tijd ben ik opgeknapt, zowel door de vitamine injecties als door kenacort injecties ( rug/schouder ).

En dokter Claudia Mulder houdt ook rekening met mijn wensen om extra vit D bijv.

Het gesprek gedurende de behandeling is ook heel prettig!

Kortom een echte aanrader.

Lola
Whiplash

Totaal uitgeput na zeven maanden whiplash-drama en ten einde raad kwam ik bij Dokter Björn terecht.
Op dringend advies van een vriendin in Nieuw Zeeland, waar deze therapie al jaren bekend is!
Al na de eerste injectie-behandeling voelde ik verlichting (!) en nu na zes afspraken voel ik me al voor 90% opgeknapt. De pijn is nagenoeg weg, ik slik geen pijnstillers meer en mijn energie is terug!

Zeven maanden geleden liep ik een whiplash op doordat een 125kg-wegende klusjesman op mijn nek terecht kwam. Vanaf het eerste moment was de pijn enorm. De huisarts constateerde (na foto’s en scan) een ernstige whiplash en schreef rust voor, en tramadol tegen de pijn. Maar in de maanden daarna kwamen er alleen maar klachten bij. Totale uitputting, hormonale klachten, slapeloosheid, emotionele buien etc.
Op internet las ik wel over whiplash, maar geen duidelijke oplossing. Alleen rust, pijnstilling en afwachten.
Na drie maanden kon ik eindelijk bij een neuroloog terecht, en die stelde (verrassend ) een whiplash vast en schreef ook tramadol en rust voor.
Met een verwijzing naar een revalidatie-arts… om ‚Äėte leren omgaan met‚Äô en ‚Äėte accepteren‚Äô.¬† Daar kon ik pas 10 weken later terecht.

Die laatste maanden was elke dag een pyjama-dag, kon ik geen energie meer opbrengen om met vrienden af te spreken, was ik (letterlijk) niet meer in staat mijn mascara op te doen, was ik erg neerslachtig door de tramadol en wilde ik alleen nog maar liggen, hetgeen de nek weer extra belastte. Het werd een vicieuze cirkel, waarin niemand met een behandelplan kwam.

Ik ben blij, dat ik niet op de revalidatie gewacht heb, maar een afspraak met Dr. Björn maakte.
Zoals gezegd ben ik enorm opgeknapt. Revalidatie was helemaal niet meer nodig. De arts in het ASZ Dordrecht was onder de indruk van het resultaat, en bekende dat dit veel effectiever was dan 3 maanden intensieve revalidatie.

Ik ben dokter Björn heel veel dank verschuldigd voor alles wat hij gedaan heeft. Deze arts is zeer empatisch, leeft mee en wil ook echt het verschil maken. Dr. Björn weet wat hij doet, luistert goed en heeft therapie steeds aangepast aan wat ik aan kon.

Ik zou iedereen met (chronische) klachten aanraden een afspraak te maken!

Ray
Whiplash

Op 8 november 1998, in de bocht bij Philip Morris te Bergen op Zoom, startte mijn reis…. – een reis die na bijna 20 jaar ten einde gaat komen dankzij de kennis en kunde van Bj√∂rn.

……. De auto schoof 180 graden de bocht in. Het regende erg hard waardoor de snelheid automatisch lager was dan normaal en naar ik mij herinner in ieder geval onder de 70.

Als bijrijder kwam ik zijwaarts tegen het raam met mijn hoofd, het raam bleef heel. Op dat moment had ik nergens last van, de volgende dag eens te meer.
Op naar het Ziekenhuis in Vlissingen, foto shoot in, foto shoot uit. Er werd niets gevonden maar ik kreeg toch een nekbrace voor de zekerheid.
Hoe lang vroeg ik, – als u last heeft.
Uiteindelijk heb ik de brace maanden en maanden om gehad waarna ik besloot dat ellendige ding af te doen maar hem toch nog jaren bewaarde en om deed.

Zere benen, pijn in de nek en rug Tijd om naar een chiropraktor te gaan zou je denken.. toch..

In 1999 kwam ik met mijn verhaal terecht bij een chiropractor in Vlissingen.
Er volgden een aantal behandelingen, het resultaat daarvan was Hoofdpijn, spugen, door de knie√ęn zakken van de hoofdpijn en letterlijk tegen de vlakte gaan van de hoofdpijn. Ibuprofen 600 in poedervorm was mijn beste vriend.

Op een gegeven moment ging ik niet meer naar het consult, ik werd er alleen maar slechter en slechter van. Je zit midden in de behandeling kreeg ik te horen, – ik raad het niet aan om te stoppen waarop mijn antwoordt was: u bekijkt het maar meneer X, u zoekt maar een ander proefkonijn en weg was ik.

Daarop volgden enkele vervelende jaren met ups en downs. Ik denk dat ik enkele kilo’s ibuprofen op heb in de jaren tot begin 2003.

In 2003 kreeg ik de tip van de veroorzaker van het ongeluk om naar een orthomanuele Arts te gaan in Middelburg dhr. M.J. van der Zanden.
Mijn eerste consult vergeet ik nooit meer: het verhaal voor de zoveelste keer uitgelegd, aantekeningen werden gemaakt waarna er een grondig onderzoek plaats vond.
Dhr van der Zanden vroeg of ik hoofdpijn had, ja al jaren was mijn antwoord. Dat gaan we aanpakken: tuurlijk dacht ik…. je doet je best maar… ik was erg sceptisch.

Hoog in de nek werd er met de duim en vingers wat gerotzooid en na 10 min zakte mijn hoofdpijn voor het eerst in jaren weg en kon ik mijn kin, nadat de lagere nekwervels goed stonden, tot over de schouder leggen: zoals het hoort.

Mijn wervels C1 tm L5 was een grote puinbak, elke wervel, elke wervel was uit zijn fatsoen.
Gevolg van het ongeluk of het gevolg van de chiropractor? Tot vandaag de dag een vraag voor mij, ik kan het niet bewijzen maar ik heb enorme spijt van de chiropractor.

Vanaf 2003 worden mijn wervels terug in het gelid gezet door dhr van der Zanden. In het begin volgden er vele afspraken, na verloop van de jaren wisselde dit zich af: wekelijks, maandelijks maar de scheefstand blijft terug komen.

In de loop van de jaren ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Op aanraden naar Belgi√ę gegaan: wat een verschil met Nederlandse ziekenhuizen: super vrindelijk en behulpzaam. Maar ook daar geen antwoord.

Ik ben toch zeker niet de enige waarvan dezelfde wervels continue eruit vliegen dacht ik. Andere schoenen, loop houding, steun zooltjes etc etc allemaal voor niets.
Talloze dingen geprobeerd, talloze keren met dhr van der Zanden overleg gehad. Bijna iedereen herstelt na een aantal behandelingen bij een orthomanueel arts, ik behoor bij dat andere groepje..

Juli 2017, eindelijk vakantie. Het ging voor de zoveelste keer thoracaal verkeerd, je went eraan: ademhalingsproblemen, extra hartslagen etc, allemaal bekende dingen voor mij. Maar dit keer ging het goed mis, ik ging in de keuken onderuit en werd opgevangen. Op naar de huisarts zei men: aanvankelijk wilde ik niet want een huisarts gaat dit al helemaal niet verhelpen. Uiteindelijk toch gegaan en een diazepam gekregen waardoor ik suf werd en ging ontspannen, een dag later kon ik terecht bij dhr van der Zanden voor een manipulatie, vrolijk liep ik weer naar buiten, kort daarna ging het weer mis… ik kan je vertellen dat het over de jaren heen went, maar het nestelt zichzelf in je hoofd en het werkt op je doen en laten!

Op een dag kwam ik Björn tegen op Facebook, ik dacht Facebook laat maar doen. Het gevolg was dat ik de website heb bezocht, google voor reviews heb geraadpleegd en uiteindelijk gebeld.
Een paar dagen later kon ik terecht, in de tussenliggende dagen heb ik mijn wervel overzicht doorgestuurd. Vanaf 2003 houd ik bij welke wervel en hoevaak een wervel gemanipuleerd is.

Björn kon mij overtuigen dat het injecteren van ~ 20% glucose en 0,5% lidocaine aanvullend met water mij gaat helpen als functie van tijd.
Pezen en ligamenten doorbloeden van nature slecht. Na een trauma herstelt het nagenoeg nooit vanzelf. Het injecteren van lichaamseigen suikerwater helpt de doorbloeding beter op gang. Ik voel mijzelf sterker worden, uiteraard heeft het tijd nodig. Ik verwacht geen wonder op korte termijn, ik weet dat ik hier geduld mee moet hebben, logisch toch!
In de tussentijd ook bij dhr van der Zanden geweest, hij voelt mijn lichaam als geen ander aan en is positief over deze aanpak.

Hiernaast raad ik de vitaminen cocktail aan, het lichaam is een mooi stukje techniek zorg er goed voor! Björn Bedankt

===

Immidels is pati√ęnt 1 jaar verder, voelt zich perfect met onderhoud eens in de zoveel weken!

Addie
Rug- Bekkenklachten

Ten einde raad eind februari via via terecht gekomen bij dr Mulder na een vreselijke pijnlijke 3 weken met pijn en zonder slaap, na een telefoontje s morgens om 6 uur kon ik gelijk om half 9 komen!
Fijn dat ik mijn verhaal kon doen zonder dat mijn klachten weggelachen werden!
Eerste weken 2 x per week injecties ( prolotherapie) daarna 1 x per week en niet lang erna 1 x in de maand.. vandaag laatste keer geweest voorlopig, mochten de klachten terug komen dan is 1 telefoontje genoeg
Björn en Claudia jullie toppers!! Ik voel me super?
Fijne zomer , groetjes Addie

Petra
Tenniselleboog Links en Rechts

INGESTUURD DOOR EEN PATI√čNT:

CASUS : Petra , 49 jaar woonachtig in Alphen aan den Rijn werkt in de wijkverpleging

KLACHTEN :  Tendinitis aan beide ellebogen( ook wel tennisellebogen genoemd) en in later stadium ontstoken gewricht re-elleboog.

Hoge spier tonus beide armen , bovenrug  en nek, waardoor heel veel pijn gedurende 24 uur en beperkingen in het dagelijks functioneren.  Pijnscore volgens NRS score  vooral de laatste 2 maanden (voor de behandeling bij dr Mulder) 9 soms 10

OORZAAK: Fysieke overbelasting en stress.

BEHANDELING VOORDAT IK DR MULDER BEZOCHT : Gedurende een jaar verschillende behandelingen gehad met tussen pozen van ziektewet in/uit:  Fysiotherapie , nekmassage, manipulatie , shockwave therapie en dry needling. Dragen van braces, taping.

Medicijn gebruik  : Eerst 1 maand 3x dgs ibuprofen 600 mg in combinatie met 4x dgs paracetamol 1 gr. Daarna 1 maand 3 x dgs diclofenac 50 mg ook in combintie met paracetamol 1 gr en voor de nacht tramadol 50 mg. Dit alles had helaas GEEN effect. Ik ervaarde doorbraak-pijn ondanks de medicatie. De huisarts heeft 2 maal een injectie met corticosteroiden gegeven dit was even afdoende maar de klachten kwamen weer terug. Na ongeveer 2 maanden.

Ik was radeloos en zocht veel op internet , totdat ik een filmpje ontdekte van Dr Mulder. Na telefonisch contact kon ik al na 2 dagen al terecht.  De oorzaak kwam voornamelijk uit mijn nek. Door de hoge spiertonus en vastzittende gewrichten wordt de bloeddoorstroming naar (in mijn geval mijn armen) dusdanig beperkt dat er oa triggerpoints ontstaan en ontstekingen en verstijvingen .

De diagnose die ik kreeg wist ik al maar de prognose was even slikken…want het kon heel lang duren . IK WIST OOK DAT IK VEEL TE LANG DOOR WAS GEGAAN. Dr Mulder is aan de slag gegaan met prolotherapie en manipulatie van mijn nek wervels en bovenste rug wervels. En doormiddel van een massage /klop apparaat werden mijn triggerpoints gemasseerd . Gedurende 3 maanden bezocht ik wekelijks de kliniek. Na 2 maanden was er een lichte vooruitgang, maar ik had nog veel pijn. Dr Mulder is toen overgegaan naar Neuraal Therapie en dit sloeg veel meer aan bij mij . Na 3 maanden ben ik de bezoeken gaan afbouwen en ik bezoek de kliniek nu nog 1¬† x per maand. Ik zit nu op pijn score 4 maar er zijn ook dagen dat ik al op 3 zit!!! Ook is het van belang dat je naar je lichaam en geest leert luisteren. Ik ben meer gaan bewegen ( sporten ) En vitamines gaan gebruiken en mineralen > Magnesium, hoge dosering vit C en ik gebruik vit D . een gezond eetpatroon en goede nachtrust werken mee aan je genezing. Tijdens de behandelingen moet je echt volhouden en de moed niet opgeven! Op de dag dat ik de behandeling krijg neem ik een rustdag.

Wat ik nu weer KAN ūüėČ en maanden niet meer kon of nauwelijks kon:¬† Een kopje op de tafel zetten, iets uit een keukenkastje pakken , de vuilnisbak legen , mijn haar kammen , mijn billen afvegen, in een flesje knijpen, de auto van de handrem halen. Mijn arm strekken, normaal slapen, een deur open duwen , mijn sokken en spijkerbroek uitdoen , scooter rijden

Mary
Rug- Bekkenklachten

Het doel van de Testimonials is om onze behandelingen vanuit het perspectief van de pati√ęnt te schetsen. Vandaar link ik graag door naar de blog van onze pati√ęnt Mary, die over haar klacht, haar behandeltraject¬†en over het genezingsproces schrijft.

Zo is haar makkelijke en levendige uitleg over Prolotherapie het lezen waard.

In het behandeltraject van Mary zijn we verder gegaan met Platelet Rich Plasma, ook hierover wordt leuk geschreven.

Sommige klachten hebben een aantal maanden nodig om goed op te knappen. Wij vinden het belangrijk dat pati√ęnten goed begrijpen wat er gebeurt in deze tijd en hoe het lichaam geneest.

Het lezen wordt warm aanbevolen!

Jolanda
Polsklachten

Bijna 2 jaar geleden heb ik mijn pols gebroken door een val op een natte vloer.

De chirurg noemde het een “brokkenbende” dus na 2 x rechtzetten werd er geopereerd, een driehoekplaat met schroeven. Na een paar maanden werd gestart met fysiotherapie maar tijdens deze bezoeken deed het alleen maar pijn, dit hoorde erbij werd er gezegd.

Na een half jaar werd ik weer geopereerd om de plaat en schroeven te verwijderen, waarschijnlijk zou 1 van de schroeven te lang zijn en de pijn veroorzaken.

Toch bleven de pijnklachten.

Op eigen initiatief een second opinion aangegaan bij de Xpertclinic, daar kwam  uit dat mijn pols onstabiel was en kracht minimaal en ter hoogte van de duim, het kraakbeen weg was dat kan de oorzaak zijn van de val. En aan de pinkzijde een vervelend gekraak en ook pijn bij draaien van de hand.

Bij de kliniek wordt er gestart met fysio om de pols stabiel en de kracht terug te krijgen. En een brace voor de dag en de nacht wordt aangemeten.

Na een paar maanden wordt er een duurzame ondersteunende¬† brace aangemeten. En “moet” ik het hiermee doen.

Anderhalf jaar verder en nog steeds pijn en de pijn die je belemmerd in alle dagelijkse dingen, douchen, aankleden, koken(pannen afgieten, vlees snijden, omscheppen.) huishouden, het ramen zemen, afwassen, stofzuigen, autorijden, handen schudden, schrijven, boodschappen doen,…

Kortom alle dagelijkse dingen, het “normaal” functioneren dat werd minimaal.

De ondersteunende brace was fijn omdat ik daardoor geen pijn had maar ook vervelend, zwaar en warm en de “normale” dingen gaan niet makkelijk vanwege de brace die tot halverwege onderarm is aangemeten. En de constante uitleg”moeten”geven wat ik had?? Ook wordt het niets kunnen doen en pijn hebben ook van invloed op je geestelijke gesteldheid. Je stompt zo af doordat je zo weinig kan.

De Xpert clinic stelde voor om opnieuw te opereren en bot weg te halen, niet met de garantie dat de pijn over zou zijn.

Maar toen in contact gekomen met jou en de prolotherapie gestart en daar ben ik zo blij om.
Na de derde behandeling al voorzichtig durven zeggen dat het helpt en dat de klachten minder werden.

En nu 6/7 behandelingen verder mag ik nu 4 weken wegblijven en het gaat goed!

Ik functioneer bijna weer als vanouds en de brace draag ik niet meer.

Jeroen

Ik ben Jeroen en ben sinds april 2015 bij Bjorn onder behandeling. Ik begin maar meteen met wat ik ervaren heb, alvorens mijn verhaal te beschrijven.

Ik vind Bjorn (en ook zijn vader) erg prettige personen en voel ik me in de praktijk erg op mijn gemak.¬†Ik heb Bjorn in een jaar ontzettend vooruit zien gaan in zijn inspuittechniek. Ook heeft hij het comfort van de¬†pati√ęnt hoog in het vaandel staan. Daarnaast stopt hij veel tijd in het bijhouden van de ontwikkelingen op zijn¬†vakgebied en veel geld in het kunnen aanbieden van een zo breed mogelijk scala aan behandelmogelijkheden¬†van de pati√ęnt.

Persoonlijk denk ik dat hij alles in zich heeft om in Nederland de komende jaren een autoriteit te worden en¬†een leidende positie te verwerven op dit vakgebied. Ik raad hem ten zeerste aan voor een ieder die last heeft¬†van artrose in welk gewricht ook, maar voor veel mensen zal dit gelden voor de nek en onderrug en knie√ęn en¬†enkels. Er is veel meer mogelijk dan “met de pijn leren leven” of ingrijpende operaties en dan is Bjorn de man¬†waar je moet zijn! In geval lezers meer info willen over mijn ervaring dan ben ik altijd bereikbaar op¬†jeroen66@yahoo.com.

Mijn verhaal:

ben in oktober 2013 bij een chiropractor gediagnosticeerd met slijtage aan de tussenwervelschijven van mijn nek. Dit nadat ik steeds meer tintelingen kreeg in mijn hals en nauwelijks meer kon steunen op mijn linkerarm.

Ik kreeg te horen dat mijn zenuw bekneld zat en dat ik er mee moest leren leven en dat, naast wat preventie,het met de tijd erger zou worden. Ik ben toen gekraakt en heb er 2 maanden geen last meer van gehad. Daarnabegon een periode waarin ik steeds meer pijn in mijn nek, schouderregio en mijn arm kreeg.

Na enkele maanden kwamen er ook tintelingen bij. Dit ging zover dat ik zoveel mogelijk op de bank lag, omdat dit de positie was, waarin ik de minste klachten ervoer.

Ik heb me nooit bij de diagnose neergelegd en ben wekenlang gaan zoeken op het internet tot ik prolotherapie tegenkwam op de site van Ross Hauser. Zijn verklaring dat de oorzaak ligt bij aangedane ligamenten klonk zo logisch dat dat voor mij zonneklaar was dat dat ook mijn probleem was (een auto ongeluk en een slechte houding liggen er waarschijnlijk aan ten grondslag).

Ik ben gaan zoeken en kwam in eerste instantie in Nederland slechts een persoon in Alkmaar tegen die deze¬†therapie toepaste. Daarnaast vond ik ook en half afgemaakte website van een chiropractor in Rotterdam.¬†Ik ben in eerste instantie een aantal keer naar Alkmaar gegaan en ik had gelijk het gevoel dat dit de oplossing¬†was, maar dat de behandeling niet voldoende was. Ik heb derhalve de chiropractor in Rotterdam ge√ęmailed en¬†ik kreeg een uitgebreide reactie terug van de vader van Bjorn. Omdat ik zelf al zoveel over prolotherapie¬†gelezen had, wist ik uit de gedetailleerde reactie gelijk dat ik hier moest zijn. In Amerika is de succesratio meer¬†dan 85%.

Ik moest nog enkele maanden wachten tot Bjorn daadwerkelijk actief zou zijn, aangezien hij nog stages moest lopen in Amerika, bij zeer ervaren prolotherapisten.

Ik ben derhalve in april 2015 bij Bjorn onder behandeling gekomen. Zowel zijn vader (actief als chiropractor) als Bjorn hebben bij de anamnese mijn nek bekeken en kwamen ook tot de conclusie dat dit een ligament probleem was.

Ik heb in 2007 een auto ongeluk gehad en dat is waarschijnlijk de oorzaak. Er werd al wel aangegeven dat het tijd zou kosten, dus heb ik het proces een jaar gegeven alvorens te evalueren.

Bij de eerste behandeling had ik gelijk het gevoel: “dit is het. Dit is wat ik zoek”. Bjorn past de allesomvattende¬†(comprehensive) techniek toe, waarbij zowel de ligamenten, de kapsels, maar ook de spierknopen die gevormd¬†zijn ter stabilisatie worden aangepakt.

Na een maand was ik al af van de pijn die uit mijn nek kwam, maar dit waren de kleinere ligamenten. Het bleek ook dat de grotere ligamenten lager in de nek fors beschadigd waren. Hier is vervolgens de behandeling op gericht.

Inmiddels is het februari 2016 en ben ik sinds december 2015 nagenoeg klachtenvrij. Geen pijn meer, geen tintelingen, ik kan weer volledig functioneren. De schade aan nek is blijvend en wat beperkend, maar de ligamenten zijn nagenoeg hersteld. Ik blijf echter uit voorzorg de komende jaren onder behandeling.

Al met al had ik geen betere keuze kunnen maken en zijn al mijn verwachtingen werkelijkheid geworden.

Jeroen van Leeuwen

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH