Onze Patiënten Aan Het Woord

Mary
Rug- Bekkenklachten

Het doel van de Testimonials is om onze behandelingen vanuit het perspectief van de patiënt te schetsen. Vandaar link ik graag door naar de blog van onze patiënt Mary, die over haar klacht, haar behandeltraject en over het genezingsproces schrijft.

Zo is haar makkelijke en levendige uitleg over Prolotherapie het lezen waard.

In het behandeltraject van Mary zijn we verder gegaan met Platelet Rich Plasma, ook hierover wordt leuk geschreven.

Sommige klachten hebben een aantal maanden nodig om goed op te knappen. Wij vinden het belangrijk dat patiënten goed begrijpen wat er gebeurt in deze tijd en hoe het lichaam geneest.

Het lezen wordt warm aanbevolen!

Jolanda
Polsklachten

Bijna 2 jaar geleden heb ik mijn pols gebroken door een val op een natte vloer.

De chirurg noemde het een “brokkenbende” dus na 2 x rechtzetten werd er geopereerd, een driehoekplaat met schroeven. Na een paar maanden werd gestart met fysiotherapie maar tijdens deze bezoeken deed het alleen maar pijn, dit hoorde erbij werd er gezegd.

Na een half jaar werd ik weer geopereerd om de plaat en schroeven te verwijderen, waarschijnlijk zou 1 van de schroeven te lang zijn en de pijn veroorzaken.

Toch bleven de pijnklachten.

Op eigen initiatief een second opinion aangegaan bij de Xpertclinic, daar kwam  uit dat mijn pols onstabiel was en kracht minimaal en ter hoogte van de duim, het kraakbeen weg was dat kan de oorzaak zijn van de val. En aan de pinkzijde een vervelend gekraak en ook pijn bij draaien van de hand.

Bij de kliniek wordt er gestart met fysio om de pols stabiel en de kracht terug te krijgen. En een brace voor de dag en de nacht wordt aangemeten.

Na een paar maanden wordt er een duurzame ondersteunende  brace aangemeten. En “moet” ik het hiermee doen.

Anderhalf jaar verder en nog steeds pijn en de pijn die je belemmerd in alle dagelijkse dingen, douchen, aankleden, koken(pannen afgieten, vlees snijden, omscheppen.) huishouden, het ramen zemen, afwassen, stofzuigen, autorijden, handen schudden, schrijven, boodschappen doen,…

Kortom alle dagelijkse dingen, het “normaal” functioneren dat werd minimaal.

De ondersteunende brace was fijn omdat ik daardoor geen pijn had maar ook vervelend, zwaar en warm en de “normale” dingen gaan niet makkelijk vanwege de brace die tot halverwege onderarm is aangemeten. En de constante uitleg”moeten”geven wat ik had?? Ook wordt het niets kunnen doen en pijn hebben ook van invloed op je geestelijke gesteldheid. Je stompt zo af doordat je zo weinig kan.

De Xpert clinic stelde voor om opnieuw te opereren en bot weg te halen, niet met de garantie dat de pijn over zou zijn.

Maar toen in contact gekomen met jou en de prolotherapie gestart en daar ben ik zo blij om.
Na de derde behandeling al voorzichtig durven zeggen dat het helpt en dat de klachten minder werden.

En nu 6/7 behandelingen verder mag ik nu 4 weken wegblijven en het gaat goed!

Ik functioneer bijna weer als vanouds en de brace draag ik niet meer.

Jeroen

Ik ben Jeroen en ben sinds april 2015 bij Bjorn onder behandeling. Ik begin maar meteen met wat ik ervaren heb, alvorens mijn verhaal te beschrijven.

Ik vind Bjorn (en ook zijn vader) erg prettige personen en voel ik me in de praktijk erg op mijn gemak. Ik heb Bjorn in een jaar ontzettend vooruit zien gaan in zijn inspuittechniek. Ook heeft hij het comfort van de patiënt hoog in het vaandel staan. Daarnaast stopt hij veel tijd in het bijhouden van de ontwikkelingen op zijn vakgebied en veel geld in het kunnen aanbieden van een zo breed mogelijk scala aan behandelmogelijkheden van de patiënt.

Persoonlijk denk ik dat hij alles in zich heeft om in Nederland de komende jaren een autoriteit te worden en een leidende positie te verwerven op dit vakgebied. Ik raad hem ten zeerste aan voor een ieder die last heeft van artrose in welk gewricht ook, maar voor veel mensen zal dit gelden voor de nek en onderrug en knieën en enkels. Er is veel meer mogelijk dan “met de pijn leren leven” of ingrijpende operaties en dan is Bjorn de man waar je moet zijn! In geval lezers meer info willen over mijn ervaring dan ben ik altijd bereikbaar op jeroen66@yahoo.com.

Mijn verhaal:

ben in oktober 2013 bij een chiropractor gediagnosticeerd met slijtage aan de tussenwervelschijven van mijn nek. Dit nadat ik steeds meer tintelingen kreeg in mijn hals en nauwelijks meer kon steunen op mijn linkerarm.

Ik kreeg te horen dat mijn zenuw bekneld zat en dat ik er mee moest leren leven en dat, naast wat preventie,het met de tijd erger zou worden. Ik ben toen gekraakt en heb er 2 maanden geen last meer van gehad. Daarnabegon een periode waarin ik steeds meer pijn in mijn nek, schouderregio en mijn arm kreeg.

Na enkele maanden kwamen er ook tintelingen bij. Dit ging zover dat ik zoveel mogelijk op de bank lag, omdat dit de positie was, waarin ik de minste klachten ervoer.

Ik heb me nooit bij de diagnose neergelegd en ben wekenlang gaan zoeken op het internet tot ik prolotherapie tegenkwam op de site van Ross Hauser. Zijn verklaring dat de oorzaak ligt bij aangedane ligamenten klonk zo logisch dat dat voor mij zonneklaar was dat dat ook mijn probleem was (een auto ongeluk en een slechte houding liggen er waarschijnlijk aan ten grondslag).

Ik ben gaan zoeken en kwam in eerste instantie in Nederland slechts een persoon in Alkmaar tegen die deze therapie toepaste. Daarnaast vond ik ook en half afgemaakte website van een chiropractor in Rotterdam. Ik ben in eerste instantie een aantal keer naar Alkmaar gegaan en ik had gelijk het gevoel dat dit de oplossing was, maar dat de behandeling niet voldoende was. Ik heb derhalve de chiropractor in Rotterdam geëmailed en ik kreeg een uitgebreide reactie terug van de vader van Bjorn. Omdat ik zelf al zoveel over prolotherapie gelezen had, wist ik uit de gedetailleerde reactie gelijk dat ik hier moest zijn. In Amerika is de succesratio meer dan 85%.

Ik moest nog enkele maanden wachten tot Bjorn daadwerkelijk actief zou zijn, aangezien hij nog stages moest lopen in Amerika, bij zeer ervaren prolotherapisten.

Ik ben derhalve in april 2015 bij Bjorn onder behandeling gekomen. Zowel zijn vader (actief als chiropractor) als Bjorn hebben bij de anamnese mijn nek bekeken en kwamen ook tot de conclusie dat dit een ligament probleem was.

Ik heb in 2007 een auto ongeluk gehad en dat is waarschijnlijk de oorzaak. Er werd al wel aangegeven dat het tijd zou kosten, dus heb ik het proces een jaar gegeven alvorens te evalueren.

Bij de eerste behandeling had ik gelijk het gevoel: “dit is het. Dit is wat ik zoek”. Bjorn past de allesomvattende (comprehensive) techniek toe, waarbij zowel de ligamenten, de kapsels, maar ook de spierknopen die gevormd zijn ter stabilisatie worden aangepakt.

Na een maand was ik al af van de pijn die uit mijn nek kwam, maar dit waren de kleinere ligamenten. Het bleek ook dat de grotere ligamenten lager in de nek fors beschadigd waren. Hier is vervolgens de behandeling op gericht.

Inmiddels is het februari 2016 en ben ik sinds december 2015 nagenoeg klachtenvrij. Geen pijn meer, geen tintelingen, ik kan weer volledig functioneren. De schade aan nek is blijvend en wat beperkend, maar de ligamenten zijn nagenoeg hersteld. Ik blijf echter uit voorzorg de komende jaren onder behandeling.

Al met al had ik geen betere keuze kunnen maken en zijn al mijn verwachtingen werkelijkheid geworden.

Jeroen van Leeuwen

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH