Testimonial Rugklachten

Ik ben in contact gekomen met de praktijk van de familie Mulder vanwege onze dochter. Zij was februari jl na een val met wintersport op haar stuitje was gevallen en ik was op zoek naar een effectieve behandelmethode voor haar omdat ik begreep dat stuitjes maar lastig helen. Toen ik zag wat zijn behandelmethode was (Prolotherapie) werd ik ook nieuwsgierig of hij voor mij wat kon betekenen. Ik kamp(te) immers al een half jaar met niet alleen rugklachten maar allerlei bijkomende klachten zoals een naar vervelend gevoel tussen de schouderbladen, een rare pijn aan de zijkant van mijn heup en een  gevoel in kont en bovenbenen alsof je de hele dag trappen hebt gelopen dwz soort oververmoeidheid. Bizarre was dat deze klachten niet speelden bij ’s morgens opstaan maar zich vooral ontwikkelden gedurende de dag. Een algeheel gevoel dat er iets vreselijks in je lijf gebeurt maar je kan er de vinger niet opleggen wat er aan de hand is want er gebeurt  opeens van alles wat je nog nooit had gehad/gevoeld. Bijkomende narigheid was het niet langer kunnen verdragen van de rand van ondergoed/broek rond het middel (ontstoken bekkenrand zo blijkt daarover later meer). Mijn traject begon in december 2019 met  fysio (effectief en stond zo weer recht pijnvrij) maar…  de ellende van spierverrekeningen in de rug bleef maar terugkomen en de bovengenoemde klachten kwamen hier langzaam bij. Wat fantastisch hielp was het loskneden van de weke rugdelen boven het bekken door een nieuwe fysio die het vergeleek met een pot stroop waar ook voor geldt dat als je daar niet in roert (oftewel je lijf goed bewegen) deze ook keihard wordt. Dat verharden bleek een proces wat al jaren aan de gang was. Deze fysio hielp me ook van bewegingsangst af met de juiste oefeningen.

Er bleef echter nog steeds een knagend gevoel dat het fout zat in mijn lijf dus na de behandeling van mijn dochter was Bjorn zo aardig ook mij direct ff te bekijken en de diagnose bleek opeens vrij simpel. Het algehele lijf had te kampen met bekkenscheefstand/verdraaiing en in de rug stonden ook een paar wervels niet zoals het hoort. Daar bovenop de analyse dat mijn pezen rond mijn bekkenrand als het ware na alle jaren met paar keer per jaar door mijn rug gaan verrekt waren zoals je een enkel verzwikt en nooit goed waren geheeld. De eerdere diagnoses van de fysio’s die ik had gezien over het vreselijke (echt soms ondraaglijke) gevoel van bovenrand onder(broek) was psychisch (stress) en fantoompijn (signalen die in de hersens aankomen maar die niet door iets slechts worden veroorzaakt). Bjorns analyse was simpel: wat een onzin was er toch verteld door de fysio’s à de hele bovenste bekkenrand was hartstikke ontstoken dus een zuiver fysiek probleem. Prolotherapie de methode om dit te verhelpen. En dat klopt dus ook: ben zo goed als weer de oude na 5 behandelingen maar zag al na twee behandelingen een gigantische vooruitgang.

Eigenlijk de kern van het hele verhaal: pezen (verbinding tussen bot en spieren) kennen een slechte doorbloeding waardoor wat moet helen niet of slechts heeeel langzaaam kan helen. Prolotherapie blijkt het (nog veel te onbekende) wondermiddel om dat wel voor elkaar te krijgen want vrijwel direct ging ik met sprongen vooruit vwb de klachten rond de bekkenrand. Ik kan het eigenlijk wel van de daken schreeuwen: ga naar deze praktijk want hier begrijpen ze ten minste wat er scheelt en zien ze het hele plaatje (fysio’s kunnen wel wat betekenen maar geen van hen heeft ooit de scheefstanden echt begrepen noch eerst alles met chiropractie (zachtjes/pijnloos op de juiste plek duwen van bekken en schijven) verholpen) maar belangrijker bij Mulder verhelpen ze ook het onderliggende probleem in plaats van alleen het wegnemen van de gevolgen. De gedachte is dat de behandelingen met prikjes (prima te doen en geloof me die heb je veel liever dan rugpijn) de pezen kunnen herstellen. Niet twijfelen maar doen !

PS Heb trouwens ook nog steunzolen aangemeten gekregen in dit traject sinds december. Deze heb ik op aanraden van Bjorn al na het eerste bezoek in de vuilnisbak gegooid / bleek volkomen overbodig / zelfs slecht !

About the Author :

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH