Veel pijnklachten zoals rugpijn, nekpijn, uitstraling naar een arm of been, zelfs een hernia, zijn het gevolg van een mechanische blokkade in de wervelkolom. De patiënt voelt vaak zelf dat er iets verdraaid of verschoven is. Dit wekt veel pijnlijke spierspanning en stijfheid op waarvoor de patiënt hulp zoekt. Een veel gemaakte fout is dat er eerst tabletten worden geslikt en geoefend wordt wat de oorzaak van de klachten niet verhelpt!

De enige manier op deze klachten effectief te behandelen is het vrijmaken van de pijnlijke blokkering van de wervels zodat de pijnlijke spieren kunnen ontspannen. Eventueel aangevuld met dry needling van pijnlijke spierknopen om het spierherstel te bespoedingen. 

Uiteindelijk bij 50-75% van de patiënten is deze aanpak genoeg en is het probleem in een paar weken op een natuurlijke manier hersteld.

Bij de overgebleven gevallen zijn de klachten dermate chronisch of ernstig dat er naast manipulatie en het spierwerk, prolotherapie cq injectietherapie nodig is om spierknopen te behandelen en overrekte ligamenten te verstevigen om zo de wervelkolom stabiel te houden.

Chiropractie c.q. Manuele Therapie wordt in onze praktijk veelvuldig toegepast. Ons hele team heeft hiervoor diepgaande opleiding en training gevolgd in binnen- en buitenland en is zeer ervaren.

Wij geven les aan sportverzorgers en fysiotherapeuten die bij ons de kunst van het vak willen leren. Zie: manueletherapietrainingen.nl 

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH