Prolotherapie pakt de oorzaak van rugklachten aan!

Vaak wordt ons de vraag gesteld: Wat kunt u met Prolotherapie voor mijn rugklachten doen? 

De meest voorkomende oorzaak voor veel pijnlijke musculoskeletale klachten die rugpijn veroorzaken is rug- en bekkeninstabiliteit ten gevolge van letsel aan de ligamenten. Ligamenten zijn de structuren die de wervels en bekkenbotten bij elkaar moeten houden. Ligamenten zijn de belangrijkste stabiliserende structuren in de wervelkolom die genoeg beweging moeten toestaan en tegelijkertijd te veel beweging moeten tegenhouden. Zo wordt de wervelkolom en zenuwen van de rug beschermd.

Het bekken en de onderrug moeten kunnen buigen en draaien, hetgeen rek en strek en kracht op de ligamenten geeft. Als de ladingen en krachten hierop te groot worden worden ligamenten slap en pijnlijk! Te vergelijken met een elastiek waar de rek uit is.

Als dit gebeurt kunnen de pijnlijke opgerekte ligamenten niet genoeg stabiliteit en aan de onderrug geven. Ligamenten zijn zeer goed van pijnzenuwen voorzien en doen zeer als ze overrekt worden. Dit wordt ligamentaire instabiliteit genoemd en is de meest voorkomende oorzaak van rugklachten.

Mensen voelen alsof ze door hun rug gaan, staan plotseling vast, het gevoel dat ze hun rug moeten laten kraken en spierspasmes in de rug, waardoor ze af en toe scheef staan.

Als dit onbehandeld blijft veroorzaakt deze instabiliteit chronische rug en bekkenklachten. Bovendien veroorzaakt de instabiliteit een hypermobiliteit van de wervelsegmenten wat weer meer druk op de discus (tussenwervelschijf) geeft, wat weer tot discusdegeneratie en hernia kan leiden.

Dan de oplossing:

De beste behandeling met een goed effect op lange termijn moet de nadruk leggen op het herstel van de ligamenten die zorgen voor de stabiliteit van het bekken en de onderrug.

ligs04 2

Wij van de Rug en Gewrichtskliniek passen injectietherapie toe zoals Prolotherapie met glucose of PRP of ozon. Hiermee verlichten we niet alleen de pijn maar genezen ook de oorzaak.

Prolotherapie is een behandeling gericht op de pijnlijke, overrekte ligamenten via de stimulatie van de lichaamseigen genezingsreactie. Het genezen van de ligamenten leidt tot de gewenste stabiliteit.

De meeste patiënten moeten ons behandelprotocol van 6 weken bestaande uit injectietherapie en manipulatie van de wervelkolom doorlopen voor een optimaal resultaat.

Heeft u chronische nek- of rugklachten, heeft u het gevoel dat het steeds in uw rug kan schieten, wilt u steeds uw eigen rug kraken, … Kom naar onze informatieavond of maak een afspraak zodat we u meteen kunnen helpen!

About the Author :

Leave a Comment

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH