Ozontherapie: Veilige, Effectieve, Evidence-Based Behandeling Voor Knie Artrose

 

We zoeken constant naar effectieve behandelingen voor pijnklachten ten gevolg van artrose en gewrichtsslijtage.
Artrose is een van de grootste volksziektes en dit komt door de chronisch aard van de aandoening.  Een chronisch probleem heeft een chronische behandeling nodig dus zijn veel patiënten zijn een langere tijd onder behandeling of geregeld onderhoud nodig hebben.
Voor deze patiënten is het essentieel dat de behandeling niet alleen werkt, maar ook veilig is op de lange termijn.

Pijn ten gevolge van knieslijtage en artrose komt vaak door een ontsteking in of rond het gewricht (synovitis of tendinose). Vergelijk het met te hard in het oog te wrijven met een rood, tranend, en pijnlijk oog als gevolg. Door de kraakbeenslijtage worden de gewrichtsoppervlakten stroever en wordt het het normale bewegen van het gewricht dus stroever met ontsteking als gevolg.

Deze ontsteking van het gewricht behandelen we met Ozongas, een ontstekingsremmend gas.  Als we Ozongas met de traditionele corticosteroïden vergelijken heeft ozongas een veel bredere werking. Het werkt zowel anti-inflammatoir (ontstekingsremmend) als anti-oxidatief. Om deze reden vinden wij dat ozongas effectiever en langduriger werkt dan corticosteroïden. Er zijn tevens geen nadelige langetermijneffecten verbonden wat de behandeling erg aantrekkelijk maakt voor chronische problematiek zoals artrose en reuma.

Ozontherapie is erg veilig en aangetoond effectief. In medisch onderzoek wordt een dubbel-blind placebo-gecontroleerd gerandomiseerd onderzoek als de heilige graal gezien waar idealiter elke behandeling aan moet voldoen. (Echter in de realiteit voldoen schokkend weinig reguliere en alternatieve behandelingen aan deze norm!)
In recent onderzoek in Brazilië werden 61 patiënten behandeld met 8 wekelijkse ozongas injecties en vergeleken met 35 patiënten die een placebo-injectie kregen.
In de groep die met ozongas behandeld werd zagen de onderzoekers een aantal statistisch significante verschillen:

  • Minder pijn

  • Minder stijfheid van het gewricht

  • Meer lichamelijke beweging

  • Beter functie van het gewricht

  • Betere kwaliteit van leven 

Er zijn verschillende studies naar ozon geweest die bevestigen wat wij in de praktijk meemaken: dikke, warme en pijnlijk ontstoken knieën die verbeteren. We zien ook goede resultaten als deel van ons herniaprotocol, waar ozoninjecties al bijna onmisbaar zijn geworden. Veel tevreden patiënten!

Heeft u last van knieartrose en bent u geïntereseerd? Lees ook meer over onze andere behandelingen zoals Prolotherapie, Hyaluronzuur Injecties en Platelet Rich Plasma en maak een afspraak voor advies welke behandeling het best bij u past!

 

 

 

Referenties:

Lopes de Jesus CC, Dos Santos FC, de Jesus LMOB, Monteiro I, Sant'Ana MSSC,
Trevisani VFM. Comparison between intra-articular ozone and placebo in the
treatment of knee osteoarthritis: A randomized, double-blinded,
placebo-controlled study. PLoS One. 2017 Jul 24;12(7):e0179185. doi:
10.1371/journal.pone.0179185. eCollection 2017. PubMed PMID: 28738079; PubMed
Central PMCID: PMC5524330.

About the Author :

Leave a Comment

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH