Veilig Alternatief Voor Ontstekingsremmers: Glucosamine Voor Artrose Is Veiliger En Werkt Even Goed!

Werkt Glucosamine en Chondroïtine even goed als Celebrex (ontstekingsremmende tabletten) voor artrose?

In onze praktijk zien we regelmatig patiënten met gewrichtsslijtage of artrose en een deel van deze mensen slikken regelmatig ontstekingsremmers en zelfs zwaardere pijnstillers om de klachten ten gevolge van artrose te onderdrukken.
Wat veel mensen niet weten is dat celebrex en andere ontstekingsremmers ernstige bijwerkingen met zich mee kunnen brengen: verhoogd risico op een hartaanval of beroerte wat tot de dood kan leiden, maagbloedingen, acuut leverfalen, acuut nierfalen, miskraam, … 
Meer dan genoeg reden om een goed alternatief te zoeken voor deze middelen!

Recent onderzoek heeft aangetoond dat Glucosamine en Chondroitine even goed helpen om de pijn ten gevolge van artrose te verzachten, zonder het risico op nare bijwerkingen! Glucosamine en Chondroïtine zijn de natuurlijke bestanddelen van kraakbeen. Glucosamine is een bouwsteen van kraakbeen en chondroïtine zorgt dat het kraakbeen genoeg water vast houdt en zo veel mogelijk volume te behouden. Het is een veilig supplement die ook langdurig zonder risico’s gebruikt kan worden. Er zijn nagenoeg geen bijwerkingen bekend.

Glucosamine en Chondroïtine Remmen Gewrichtsslijtage:

Het is wetenschappelijk aangetoond dat langdurig gebruik van Glucosamine en Chondroïtine het kraakbeen van de gewrichten beschermt tegen verdere slijtage. In deze onderzoeken is er gebruik gemaakt van een MRI-scan om dit verschil aan te tonen. Een Australische groep van onderzoekers konden dit ook op röntgenfoto’s aantonen. 

Glucosamine en Chondroïtine Remmen Overmatige Ontsteking:

Naast het remmen van gewrichtsslijtage en het verlichten van pijn zijn glucosamine en chondroïtine ook ontstekingsremmers! De onsteking wordt op een hele andere manier geremd dan met celebrex, ibuprofen, diclofenac en andere NSAID’s. Omdat het een heel ander werkingsmechanisme heeft is glucosamine en chondroïtine veel veiliger dan NSAID’s (ontstekingsremmers).

Wij willen al onze patiënten van NSAID’s zoals diclofenac, ibuprofen, naproxen, celebrex, arthrotec,… afhalen. Bijna dagelijks zien we patiënten die hun ontstekingsremmers nodig hebben om normaal de dag door te komen. Dit zijn vaak mensen van middelbare leeftijd of sportieve mensen die grote hoeveelheden ontstekingsremmers slikken om actief te kunnen blijven! Het gebruik van ontstekingsremmers tijdens regeneratieve therapieën zoals Prolotherapie en PRP wordt tevens zeer sterk afgeraden omdat ontstekingsremmers het natuurlijke genezingsvermogen van het lichaam remt!

Wij adviseren het gebruik van Glucosamine en Chondroïtine als onderhoudsbehandeling voor klachten van artrose.
Voor behandeling van artrose en gewrichtsslijtage bieden wij zeer effectieve en wetenschappelijk onderbouwde behandelingen aan zoals Prolotherapie, Hyaluronzuur en Platelet Rich Plasma PRP.

About the Author :

Leave a Comment

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH