“Nieuwe” Prik Met Pijnstilling In Bilspier Effectief Bij Heupartrose

Interessant onderzoek aan de Erasmus Universiteit heeft uitgewezen dat een injectie met corticosteroïden (ontstekingsremmers) kortdurende pijnverlichting kan geven voor patiënten met heupslijtage. De klachten van heupslijtage komen grotendeels door een ontstekingsreactie in het gewricht waarop de ontstekingsremmer ingrijpt die met als gevolg pijnstilling kan geven.
In het artikel wordt geadviseerd om de injectie te geven om de pijn te verzachten als tussenstop tussen orale pijnstillers of fysiotherapie en een operatie. Het effect hield gemiddeld twaalf weken aan.

Dit onderzoek toont aan dat een injectie die sinds de jaren ’50 al gegeven wordt tijdelijke pijnstilling kan geven voor patiënten met heupartrose. Hoewel dit in sommige gevallen een ontzettend goede tool is, zijn er tegenwoordig modernere behandelingen beschikbaar.  Met name voor patiënten die een operatie nog zo lang mogelijk willen uitstellen of waar we vroeg genoeg bij zijn om zelfs deels herstel van de artrose te bewerkstelligen.

Lees Meer Over De Niet-Chirurgische Opties Bij Heupartrose

 

About the Author :

Leave a Comment

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH